29 Ekim 2013 Salı

Cats On Trees - Cats On Trees


Bir adam (Yohan Hennequin), bir kadın (Nina Goern), kendi adını taşıyan debut, tertemiz bir indie pop. Güzel bir albüm kapağı. Herşey kitabına uygun. 2007'de kurulan Fransız grup Cats On Trees'in albüm yapması uzun bir kendini keşif sürecinden sonra 21 Ekim 2013'ü bulmuş. 2010'da The Tiki Tiki Boy adında bir single çıkarmışlıkları var. Bu isimde bir single, ilk etapta bir grubu ciddiye almanızı güçleştirebilir. Şarkı, albümde TikiBoy olarak yer almakta. Adının çağrıştırabileceği üzere bir çocuk şarkısı havası mevcut. Öte yandan, geriden sağlam destek veren yaylılar ve pop caz piyanosunun hınzırlığı sayesinde üzerinde çalışıldığı belli bir parça olarak etkileyici. Zaten özellikle piyanonun Cats On Trees müziğindeki önemi hemen anlaşılıyor. Ama birçoklarının yaptığı gibi bu güzide enstrümanı bayık şarkılara kurban etmiyorlar. Gerçi 1-2 tane yok değil. O 1-2 tanenin dışında öyle görünenler olsa bile, ikilinin kattığı derinlik sayesinde biraz zaman ve emek isteyen şarkılar diyebiliriz.

Burn, Jimmy, Wichita, TikiBoy albümde en çok beğendiğim şarkılar oldu. Hepsinin tempolu ya da orta tempolu şarkılar olması da ayrı bir durum. Who You Are, You Win gibi iyi bir baladlar da var. Ama bu balad konusunda biraz daha içe işleyen şarkılar yazıp hayata geçirmeleri gerek diye ukalalık edip çekilelim. Diri şarkılar yaparken becerileri daha net görülebiliyor. Nakaratların lezzeti, sıklıkla başvurdukları piyano ve yaylıların pozisyonları saydığım bu şarkılarda daha keyif verici biçimde hissediliyor. Nina Goern'in melankolik sesi o iyili kötülü baladları taşımakta sorun yaşamıyor. Ancak Burn, Jimmy, Wichita, TikiBoy dörtlüsünde aynı ses bir başka tınlıyor sanki. Buradan da iyi vokalin her zaman vasat şarkıları adam edemeyebileceği, Cats On Trees'in asıl güzelliğinin ve sorunlarının şarkı yazma konusunda olduğu açığa çıkıyor. Cats On Trees sevilmeyecek bir grup değil kesinlikle. En kötü diyebileceğiniz şarkısında bile bir ruh gizlediklerini anlamak mümkün. Yine de böyle durumlarda önemli şeyleri gizlemek pek fayda sağlamıyor.

1. Burn
2. Sirens Call
3. Jimmy
4. Full Colours
5. TikiBoy
6. Who You Are
7. You Win
8. Too Much
9. Walking On The Line
10. Wichita
11. Flowers

1 yorum:

  1. Bu grubu daha önce duymamam yazık olmuş. Jimmy ve sirens call çok iyi geldi şuan.Kesinlikle sevilmeyecek bir grup değil.

    YanıtlaSil