31 Ocak 2020 Cuma

Issız Ada Radyosu Arşivi (Ocak 2020)

Bombay Bicycle Club - Everything Else Has Gone Wrong
Yıl: 2020 İngiltere
Tür: Indie Rock, Indie Pop, Dream Pop
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Eat, Sleep, Wake (Nothing But You)"
Echosmith - Talking Dreams
Yıl: 2013 ABD
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 4/10
I.A.R. tavsiyesi: "Cool Kids"
Ceylan Ertem - Cahille Sohbeti Kestim
Yıl: 2020 Türkiye
Tür: World, Folk
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Dargın Mahkum"
JABBA - Cool
Yıl: 2020 Norveç
Tür: Stoner Metal, Garage Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Dead Night"
Holy Fuck - Deleter
Yıl: 2020 Kanada
Tür: Post-Rock, Indietronic, Neo-Pschedelia
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Moment"
Alexandra Savior - The Archer
Yıl: 2020 ABD
Tür: Indie Pop, Psychedelic Pop
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Soft Currents"
Kamchatka - The Search Goes On
Yıl: 2014 İsveç
Tür: Stoner Rock, Hard Rock
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Somedays"
The Sufis - Double Exposure
Yıl: 2020 ABD
Tür: Psychedelic Pop, Indie Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Cleveland"
The Muggs - Straight Up Boogaloo
Yıl: 2015 ABD
Tür: Hard Rock
"F" Rate: 5/10
I.A.R. tavsiyesi: "Applecart Blues"
Dune Sea - Dune Sea
Yıl: 2019 Norveç
Tür: Stoner Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Green"
The New Division - Hidden Memories
Yıl: 2020 ABD
Tür: Synthpop, New Wave
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Lost Life"
 
 
Σtella - Works for You
Yıl: 2017 Yunanistan
Tür: Indie Pop
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Come Collect"
 
Rocqawali - Kalam
Yıl: 2020 Danimarka
Tür: Sufi Rock
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Ranjha Joggra"
 
Wonderland - Follow Me
Yıl: 2006 İtalya
Tür: Power Metal
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "The Call of the Dawn"
Caveboy - Nights in the park, Kiss in the Dark
Yıl: 2020 Kanada
Tür: Indie Pop
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "Obsessed"
Alcest - Spiritual Instinct
Yıl: 2019 Fransa
Tür: Post-Metal, Blackgaze
"F" Rate: 7/10
I.A.R. tavsiyesi: "Spiritual Instinct"
Deep Purple - Machine Head
Yıl: 1972 İngiltere
Tür: Hard Rock, Blues Rock
"F" Rate: 9/10
I.A.R. tavsiyesi: "Smoke on the Water"
Eyelids - The Accidental Falls
Yıl: 2020 ABD
Tür: Indie Rock
"F" Rate: 6/10
I.A.R. tavsiyesi: "At Sea"
Sepultura - Quadra
Yıl: 2020 Brezilya
Tür: Trash Metal, Groove Metal
"F" Rate: 8/10
I.A.R. tavsiyesi: "Capital Enslavement"
 
Ben Harper - Welcome to the Cruel World
Yıl: 1994 ABD
Tür: Folk Rock, Singer/Songwriter
"F" Rate: 9/10
I.A.R. tavsiyesi: "Whipping Boy"

27 Ocak 2020 Pazartesi

UUBBUURRUU - UUBBUURRUU


Montreal, Québec dolaylarından yepyeni bir beşli olan UUBBUURRUU, her ne kadar buna bir "ad" denebilirse kendi adını taşıyan ilk albümü ile 2020'yi şenlendiriyor. Yepyeni dediğimiz yanıltmasın. Aslında müzikleri o kadar eski ki, bunu 2020'de bu kadar temiz ve kitabına uygun yapabilen çok az. 60'lar psycedeliası ile 70'ler blues güdümlü klasik hard rock bileşenlerini o kadar güzel buluşturuyorlar ki, başta retro sever rock kafaları olmak üzere, rock dinliyorum diyen herkesi avucunun içine alması muhtemel. Klavyenin üstüne cips kasesi düşürmek suretiyle bulduklarını düşündüğüm tuhaf ötesi isimlerini ve dehşet albüm kapağını görür görmez kendilerini deneysel black metal veya extreme avant-garde caz yapanlardan sandım. BADBADNOTGOOD, UUVVWWZ, Dananananaykroyd, NǽnøĉÿbbŒrğ VbëřřĦōlökäävsŦ gibi daha nice ucube isimlere sahip gruplarla yaşadığım acı tecrübeler neticesinde UUBBUURRUU ismini görünce çekinmedim değil. Ama occult rock janrına olan ilgimden dolayı albüm kapağının bende yarattığı o izlenime şans vermek istedim. Karşıma çıkan albüm tam okült rock olmasa da yaratttığı heyecan verici nostaljisine vuruldum ve bitince hiç tereddütsüz tekrar dinledim. Evet bu yepyeni bir müzik değil. Ama onun yeniliği ve dinleyicisini yenileyişi, eskiye olan güçlü bağlılığından kaynaklanıyor. Ve yine evet, bu tarife uygun müzik yapan bir sürü de grup var. Ne var ki iş sadece o tozlu soundu sağlamakla bitmiyor.

UUBBUURRUU, tozlu rock tarihi sayfaları arasından kasmadan, sanki yıllardır bu işi yapıyormuş, 25 albüm devirmiş bir grup edasıyla blues/hard/stoner rock, hatta yer yer heavy metal sesleri veriyor. O sesleri bir düzene sokmak için ise şarkı formatında olması gerektiği gibi klasik rock'tan taviz vermiyor. Bunun bir "başarı" olarak tanımlanabilmesi için o şarkıların dinleyene ne kadar geçtiği önemli elbette. Black Sabbath, Deep Purple, Uriah Heep ve şu an aklıma gelmeyen başka heavy tanrılarının ilk zamanlarındaki o karanlık dönemlerle çok vakit geçirmiş oldukları o kadar belli ki. Döndürüp döndürüp bu ve benzeri isimleri çalan loş ve dumanaltı rock barlarının birinde araya bu şarkılardan birini koysan, kimse de bunun tuhaf isimli bir 2020 albümünden olduğunu çakmaz. Favori şarkılarımı yazmak istedim. Fakat genel olarak soundun güzelliğine takılmış olmamdan dolayı 10 şarkılık bir bütünün parçalarını ayırmakta zorlandım. Üstelik bu şarkıların tek bir kişinin kafasından çıkmış olması beni bir kat daha etkiledi. Bu kafanın adı, gitar ve vokaldeki Joey Napoleon. Yine grupta gitar çalan, aynı zamanda albümün kayıt ve miksajına bakan Samuel Gemme ile birlikte yazdığı Hard Love dışında bütün şarkıları yazan Napoleon, vokaliyle de sözünü ettiğimiz dönemin vokal ayağını yansıtan iyi işler başarıyor.

Açılış parçası Stone Men'in henüz ilk saniyelerindeki tanıdık rifflerden haz etmeyenler, daha dakika dolmadan albümü terk edebilirler. Zira albüm o eski lezzetteki rifflerle dolup taşıyor. Spacecraft To Your Dreams, The Fire Show, Hard Love, Ice Head ve kapanışı yapan, özellikle son iki dakikasında müthiş gaza getiren Expending Forces albümün göz kamaştıran anları. Pentagram adını taşıyan bir şarkı bile var. Daha retro rock adına ne yapsın adamlar? Çift ritm gitar armonileri neredeyse kusursuz. Ayrıca bana gitar soloları ne kadar özlediğimi hatırlattılar. Bas ve davul sanki yıllardır uyum içinde evliliklerini sürdüren çiftlere benziyor. Her şey olması gerektiği gibi olması, üstelik bu durumun heyecan vermesi benim için alışıldık bir olay değil. UUBBUURRUU (ki hala bakmadan yazamıyorum) daha yılın başında köklere bağlı rock dinleyenlerine verilmiş bir hediye sanki. Daha tam manasıyla tarif edemediğim o dinleyen kitlesini, böyle albümler karşısında içmeden sarhoş olabilen bir kitle olarak hayal ediyorum. Rock müzikte deniz biter mi bitmez mi bilemeyiz. Ama bittiğini düşündüğümüz anda bile birileri çıkıp böyle albümleri önümüze koyunca, zamanda yolculuk edip bittiği düşünüleni geri getirmenin yolu bulunmuş diye düşünüyoruz. Tekrar yazmaya üşendiğim bu Kanadalı beşlinin alınlarından öpüyor, yatmadan evvel bir doz Expanding Forces tavsiye ediyoruz.

1. Stone Men
2. Ice Head
3. Hard Love
4. Spacecraft to Your Dreams
5. Feel Alright in Hell
6. Pentagram
7. The Fire Show
8. Chaos Riders
9. Sacred Mountain
10. Expanding Forces

21 Ocak 2020 Salı

Echosmith - Lonely Generation


Chino/California'da 2009 yılında kurulan indie dörtlüsü Echosmith, Sydney, Noah, Graham ve Jamie Sierota kardeşlerden kuruluydu. Küçüklüklerinden beri çeşitli enstrümanlarla vakit geçiren Sierotalar, çeşitli coverlar çalarak ısındıktan sonra 2013 yılında Talking Dreams adlı ilk albümlerini yaptılar. Albüm ses getirince haliyle işler büyümeye başladı. Tur ve konser teklifleri birbirini izledi. Bu süreç uzamış olacak ki ikinci ve onları ilk kez tanıdığım albümleri Lonely Generation'ın çıkması 2020'yi buldu. İlk albümden sonra 2016'da Jamie gruptan ayrılınca yollarına trio olarak devam eden grup, bana göre Talking Dreams'ten çok daha iyi şarkıların yer aldığı sahici bir indie pop/indie rock albümü. Talking Dreams, 2015 yılında Teen Choice ve Kids Choice ödülleri almış bir albümdü. Lonely Generation ise sanki daha olgunlaşmış bir grubun daha kaliteli şarkılarla hayranlarına gelişme sürecini gösteren bir albüm olmuş. Bas gitar ve geri vokalde Noah, ana vokalde grubun tek kızı Sydney, davulda ise küçüklüğünde otizm teşhisi konan kardeşlerin en küçüğü Graham'in yer aldığı Sierota kardeşler, Coldplay, U2, The Killers ve The Smiths'i çok severlermiş.

12 şarkıdan oluşan Lonely Generation, adından da anlaşılacağı üzere kendi nesillerinin yalnızlıkları, dışlanmışlıkları, yetişkinlerle yaşadıkları sorunlar, akranlarıyla yaşadıkları aşklar gibi zahmetsiz konulardan dem vuran şarkılardan oluşuyor. Tabii işin ilgi çekici kısmı müzikte. Gerçi orada da daha önce yapılmamış bir şey yok. Ama işi indie çeperlerinde değerlendirecek olursak, bir sürü kötü albümün her gün dolaşıma girdiği ve devasa bir indie çöplüğüne dönen bu bağımsız sektörün hakkını ancak böyle albümlerin verebildiğini söylemek yanlış olmaz. İlk dinleyişimde belli bazı noktaları çok tuttum, bazılarını da yavan buldum. Last Forever, Lost Somebody, Diamonds hemen benimsediğim şarkılar oldu. Fakat ikinci ve üçüncü (ki zaten sevemeyeceğimi düşündüklerime üçüncü şansı çok nadir veririrm) dinleyişimde taşlar yerine oturmaya başladı. Her albümde yaşandığı üzere, başlardaki yabancılıklara alışmaya, benimsemeye, onlarla arkadaş olmaya başladım. Yukarıda adı geçen üç şarkıyı daha çok sevdim. Onlara Scared To Be Alone, Stuck, Lonely Generation eklendi. Bunlardan biri ilerleyen zamanlarda benim için yılın en iyi şarkıları arasına girecek. Shut Up and Kiss Me, Love You Better ve I Don't Wanna Lose My Love ile temaslarım sürüyor. Adını anmadığım Echosmith şarkılarını ise hala sıradan buluyorum. Olsun. Keşke her indie albüm böyle güzelliklerle çıkagelse.

1. Lonely Generation
2. Diamonds
3. Cracked
4. Shut Up and Kiss Me
5. Stuck
6. Last Forever
7. Everyone Cries
8. Scared to Be Alone
9. Lost Somebody
10. Love You Better
11. Follow You
12. I Don't Wanna Lose My Love

17 Ocak 2020 Cuma

The Muggs - Slave To Sound, Vol. 5


Detroitli üçlü The Muggs, 2000 yılında kurulmuş bir hard/blues rock grubu. Milenyumdan bu yana adından da anlaşılacağı üzere Slave To Sound, Vol. 5 ile beşinci albümlerini yapmış bulunmaktalar. Kendi adlarını taşıyan 2005 yılına ait ilk albümlerini çok sevmiş, diğerlerini de dinledikten sonra en iyilerinin o olduğuna karar vermiştim. Müzik dünyasındaki 20. yıllarını geçiriyor oluşlarını beşinci albümleriyle pekiştiren The Muggs, sanırım en iyi albümünü yapmış. Sanırım diyorum, zira albümü ikinci dinleyişim ve ilkinden daha verimli geçti. Bu da demektir ki kendini hemen ele vermeyecek, dinledikçe serpilecek bir işle karşı karşıyayız. Gerçi açılış şarkısı Slave To Sound gayet sıradan geldi ve yine önceki sıradan albümlerinden birini daha yaptıkları yönünde endişelendirdi. Ama peşinden gelen Gator, kütür kütür rock parçalarının ilerleyen dakikalarda pusuda yattığını ilan etti adeta. Nitekim Gator ayarında sadece Patent Pending var görünse de, asıl pusuda yatanlar, grubun beslendiği blues rock öğelerini modernize ettikleri başka şarkılar. Hard blues rock ya da stoner blues gibi ara ve alt türlerle oynamayı seven, bu incelikleri yoğun bir rock bilinciyle çarpıştıran şık bir albüm Vol. 5...

Bana göre albümün en zirve şarkıları (ki Gator'ı da onlara dahil ederek) After The Ending ve hemen ardından gelen Eye To Eye. After The Ending, sanki bir trip hop şarkısını coverlayan rock grubundan çıkma gibi duruyor. Olağanüstü bir blues rock şarkısı olması yanında, psychedelic atmosferine western gizemi katan, kafayı bulmak üzere taş gibi bir trip. Eye To Eye ise benzer bir tribin daha tempolu hali. Öyle ki, şarkının yoğun akışına kapılıp gitmişken birden tüm enstrümanlar susup yerini davula bıraktığı bir anda sanki bir şaman ayininde gözünüzü açmış gibi hissedebiliyorsunuz. Buna benzer sürprizleri şarkı içlerinde yaptıkları kadar, bir şarkının tamamını da sürpriz olarak albüme koyabiliyorlar. Magnet and Steel'den söz ediyorum. Altı şarkı boyunca türlü rock varyasyonlarıyla işini sağlamlaştıran grup, Magnet and Steel'de dişi geri vokallerle ve yumuşak rock dokunuşlarıyla bildiğin doo-wop yapmış. Çok da leziz bir çeşni olmuş. Karizmatik southern rock Occupied Blues, alttan alta Deep Purple tadı aldığım Son and Daughter, gitarların dans ettiği Breaking My Own, biri sekiz buçuk dakikalık deneysel, diğeri kapanışa konan dört dakikalık alternatif versiyonlu The Boogens albümün öteki askerleri. Görüldüğü üzere dört tarafı dağlarla çevrili enfes bir rock albümü duruyor. İlk albümleri de gayet iyiydi. Ama dinleyici olarak benim için The Muggs'ın kariyeri Slave To Sound, Vol. 5 ile asıl şimdi başlıyor.

1. Slave to Sound
2. Gator
3. Occupied Blues
4. Patent Pending
5. After the Ending
6. Eye to Eye
7. Magnet and Steel
8. Son and Daughter
9. The Boogens
10. Breaking My Own
11. The Boogens (Alternate Mix)

10 Ocak 2020 Cuma

Ben Harper - The Will To Live


Ben Harper'ı ilk görüşümü unutmuyorum. 90'lı yılların birinde TRT'deki bir müzik programında Whipping Boy adlı şarkısının videosuna denk gelmiştim. Sound çok acayip gelmişti. Akustik ve slide gitarıyla country, ritmiyle rock, vokaliyle soul sesler veren bir şarkıydı. Daha önce duyduğum hiçbir şeye benzemiyordu. Sonra ümitsizce kasetçileri dolaşmaya başladım. Ümitsizce çünkü o dönemde çıkan kasetler bu tür bir müziğe pek prim vermiyordu. Neyse ki birkaç ay sonra bir gün raflarda üzerinde Ben Harper yazan Welcome To The Cruel World albümünü gördüm. 1994 tarihli bu albüm, Whipping Boy ile birlikte Like A King, Pleasure and Pain, Forever, Breakin' Down gibi başka güzellikler de içeriyordu. Geç sahip olduğum bu albümü daha tam sindirmemişken bu kez Fight For Your Mind raflarda yerini aldı. Oppression, Excuse Me Mr., Fight For Your Mind, Another Lonely Day ve dahası, keşfedilecek ve unutulmayacak yeni Ben Harper şarkıları demekti. Takvimler 1997'yi gösterdiğinde ise bu iki albümden süzülen farklı türlerin büyüyüp serpildiği o efsane albüm geldi: The Will To Live.

Ortalardaki akustik kısım dışında ritim gitarın hiç susmadığı, adeta şarkının üzerine kara bir bulut gibi çöktüğü açılış parçası Faded, Harper'ın mimiksiz vokaliyle tuhaf bir kimya oluşturuyor. Belki çok az monotonluk seziliyor ama bu kimyanın çekiciliği onu bastırıyor. Ardından Faded'ın yapısıyla hiç alakası olmayan, folk & roll sevimliliğini evsiz bir çocuğa uyarlayan Homeless Child geliyor. Enstrümantal akustik intromsu #3 sonrasında bizi karşılayan Roses From My Friends, Ben Harper'ın Türkiye'yi ziyaret edip konserler verdiği dönemde temelleri atılmış şarkılardan biri. Özellikle Pir Sultan Abdal'dan etkilenen Harper, bu şarkıda "The stones from my enemies / These wounds will mend / But I cannot survive the roses from my friends" diyor ki, bu sözlerin "Şu ellerin taşı bana hiç değmez / İlle de dostun bir tek gülü yaralar beni" dizelerinden esinlendiğini söylemişti. Şarkı sözlerindeki bilgeliği ayrıca bir yazı konusu olabilecek bu güzel insan için dünyanın neresinden olursa olsun, o kültüre ait böylesi dizeleri kendi dilinde şarkılarına yedirmesindeki incelik olağanüstü. Folk rock ise kendi coğrafyası için bu inceliğin en verimli aktarılabileceği tür. Çünkü dağın, taşın, doğanın, halkın içinden çıkan bir müzik bu.


Bağlama ile açılan enfes bir reggae olarak Jah Work ve bitkin, sıradan, ağır görünümüne rağmen özellikle nakaratıyla her seferinde zihnimi meşgul etmeyi bilen I Want To Be Ready albümün as oyuncuları olmasalar da askerleriydi her zaman. Kaset formatında A yüzü bu şarkılardan oluşmaktaydı. Kaset zamanlarında albüm bütünlüğünden ziyade sıkça A yüzü - B yüzü karşılaştırmasına girerdik. Bana uzun süre The Will To Live'in B yüzü daha iyi gibi görünmüştü. Albümle aynı adı taşıyan şarkı B yüzünün açılışıydı. Elektrikli slide gitarın coştuğu, Harper'ın bu kez mimikli vokalinin bu coşkuya eşlik ettiği şarkı, A yüzünün yorgun ama gururlu havasını enerjisiyle dengelemeyi başarıyordu. Gerçi o hava şahsen dağılmasını arzuladığım bir hava sayılmazdı. Pamuk gibi akustik bir beste olan Ashes'dan sonra Harper'ın bir kadın ağzıyla yazdığı, hatta hüzünlü bir kadın sesiyle söylediği Widow Of A Living Man geliyor ki, kadınların gördüğü şiddeti, ilgisizliği, hayal kırıklığını "yaşayan bir adamın dulu" olarak çok iyi resmediyor. Belki şarkıyı normal sesiyle söyleseydi bu kadar içe işler miydi bilemiyorum. Aslında biliyorum. Harper, şarkılarına bir karakter bahşeden, sonra da o karaktere göre vokal tonu belirleyen bir adam. Singer/songwriter olmak da bunu gerektirir.

"Her anafikrin bir hikayesi vardır / Her hikayenin de bir sonu. / Her savaşın bir zaferi vardır / Bir de sonucu." nakaratına sahip Glory & Consequence ile devam eden albüm, şarkının hafiften grunge ile olan ilişkisini kendi içinde hayranlık verici biçimde sertleştirip yumuşatmasıyla kuruyor. Bu sebepten onu Faded ve The Will To Live grubuna dahil edebiliriz. Albümün en sıkı anlarından biri de aksak ritmi, coşkulu nefeslileri, akıllarda 70'ler blaxploitation film sahneleri anımsatan soul ruhuyla fıkır fıkır bir funk rock olan Mama's Trippin' sayesinde yaşanıyor. Yine şahane bir nakarat tasarımı, yine profesyonel nüanslarla bezeli bir kafasına göre takılma hali. Harper albüm finalini ise hüzünlü akustik beste I Shall Not Walk Alone ile yapıyor. Her şarkısında mutlaka kendi tarzında evrensel temalara temas eden Harper, sevgiden, barıştan, kötülüğe karşı iyilikten, yardımdan, inançtan dem vuruyor. İçinde bir tanrı inancı olduğunu, fakat dinlere inanmadığını söyleyen bu büyük insan, müzik kanalıyla bilgeliğini tevazuyla yoğurmuş bir derviş gibi, omuzunda weisenburn gitarıyla dünyanın her yerine gidip insanlara bu şarkıları götürüyor. 99 tarihli Burn To Shine'dan sonraki albümlerini müzikal yönden pek sevmesem de, ona olan saygım, 90'larda yaptığı tüm albümlere olan sevgim hiç bitmeyecek.

1. Faded
2. Homeless Child
3. #3
4. Roses From My Friends
5. Jah Work
6. I Want to Be Ready
7. The Will to Live
8. Ashes
9. Widow of a Living Man
10. Glory & Consequence
11. Mama's Trippin'
12. I Shall Not Walk Alone

4 Ocak 2020 Cumartesi

Yılın Albümleri (2019)


1. Ouzo Bazooka - Transporter
 
2. RYD - RYD
 
3. Highasakite - Uranium Heart

4. Pure Bathing Culture - Night Pass
5. Meltt - Swim Slowly
6. It's For Us - Stay
7. The National - I Am Easy To Find
8. Uffe Lorenzen - Triprapport
9. Teleferik - Blood Orange Sirup
10. Rival Sons - Feral Roots
11. Uluru - Acrophilia
12. A-WA - Bayti Fi Rasi
13. Bonerama - Bonerama Plays Zeppelin
14. Rammstein - Rammstein
15. Ayyuka - Maslak Halayı
16. Magnolia - Ta Tjuren Vid Hornen
17. Big Wreck - ...but for the sun
18. Rosie Carney - Bare
19. Ani Cordero - El Machete
20. The Panic Division - Touch
21. flor - ley lines
22. Kamchatka - Hoodoo Lightning
23. Mando Diao - BANG
24. Agouti - Nodes
25. Kefaya + Elaha Soroor - Songs Of Our Mothers
26. Insomnium - Heart Like A Grave
27. Planet Of Zeus - Faith In Physics
28. Blaue Blume - Bell Of Wool
29. My Diligence - Sun Rose
30. White Denim - Side Effects
31. Toro Jones - Toro Jones Full Length
32. John Garcia - John Garcia and The Band Of Gold
33. Mdou Moctar - Ilana (The Creator)
34. Chain Wallet - No Ritual
35. Bibi Ahmed - Adghah
36. Alcest - Spiritual Instinct
37. The Sonic Dawn - Eclipse
38. Somasis - spirit / songs for lovers
39. The Foreign Resort - Outnumbered
40. Kidburn - Three
41. FM Attack - New World
42. Shake Some Action! - Thirty Nine
43. Hama - Houmeissa
44. Gabriel Thomaz Trio - BaBaBaBa
46. Black Swan Lane - Vita Eterna
47. Josefin Öhrn + The Liberation - Sacred Dreams
48. Amon Amarth - Berserker
49. Altın Gün - Gece
50. Myrath - Shehili


51. Tool - Fear Inoculum
52. King Gizzard and The Lizard Wizard - Infest The Rats' Nest
53. El Wali - Tiris
54. Frantic Amber - Bellatrix
55. Vaughtex - Heavy Visuals
56. Hey Satan - Orange Moon
57. Chiangmai Blues - Chiangmai Blues
58. Los Tiki Phantoms - Disco Guateque
59. Baroness - Gold & Grey
60. GoatHawkBuffalo - Come To Temple
61. Slow Decay - Pre-Dawn Light
62. Buckets N Joints - Offline
63. Madeline Leman and The Desert Swells - Nobody's Fool
64. Tinariwen - Amadjar
65. Jay Som - Anak Ko
66. Children Of Bodom - Hexed
67. Meister Lampe - Orb II
68. In Mourning - Garden Of Storms
69. King Salami and The Cumberland Three - Kiss My Ring
70. Moving Panoramas - In Two
71. Graveyard Club - Goodnight Paradise
72. shey baba - Requiem
73. Outersea - Outersea
74. White Lies - Five
75. Broken Brass Ensemble - With A Vengeance
76. Kel Assouf - Black Tenere
77. Hatchie - Keepsake
78. Joseph - Good Luck, Kid
79. Frankie & The Witch Fingers - Zam
80. DAM - Ben Haana Wa Maana
81. Magi Hikri - Alashoo
82. Robots With Rayguns - Cultpop
83. Bootstraps - Demo Love
84. Daniel Land - The Dream Of The Red Sails
85. TEK TEK Ensemble - Shake It Like A Wolverine
86. Je T'Aime - Je t'aime
87. Aurolab - Anna
88. Maggie Rogers - Heard It In A Past Life
89. Júníus Meyvant - Across The Borders
90. Bob Mould - Sunshine Rock
91. Jim Jones & The Righteous Mind - CollectiV
92. The Irishman (OST)
93. Camilla Sparksss - Brutal
94. SadMe - See What's Inside
95. Moron Police - A Boat On The Sea
96. Devin Townsend - Empath
97. Turkish Delight - Kadaif
98. Orville Peck - Pony
99. Kinga Glyk - Feelings
100. Catsith - Catsith

2 Ocak 2020 Perşembe

Yılın Şarkıları (2019)


1. Blaue Blume - Vanilla
 
2. The National - Hairpin Turns
 
3. Uffe Lorenzen - Hallo Hallo Frøken

4. RYD - Could've Been
5. Highasakite - Uranium Heart
6. Ouzo Bazooka - Revolution Eyes
7. The Tallest Man On Earth - My Dear
8. Sarah Darling - Blue Sky
9. Rosie Carney - Bare
10. shey baba - I Want It All
11. Gold Fields - Waves
12. Meltt - Deeper Water
13. Twin Limb - White Tounges
14. Ayyuka - Ah Be Baba
15. Hatchie - Keep
16. Big Wreck - So Clear
17. Coldplay - Church
18. The Black Keys - Lo/Hi
19. Pure Bathing Culture - All Night
20. Hannah Cohen - Dissolving
21. Rammstein - Deutschland
22. A-WA - Ya Watani
23. Cameron AG - Headlights
24. It's For Us - The Closing
25. White Denim - Small Talk (Feeling Control)


26. Planet Of Zeus - Gasoline
27. Agouti - Dragons
28. Teleferik - De l'autre côté
29. Y La Bamba - Mujeres
30. Ani Cordero - Pan Pan (Sin Mantequilla) (feat. Émina)
31. Hembree - Continents
32. Rich Aucoin - Release
33. Panic Division - Sundown
34. Out Of My Hair - Stop Beating The Beat
35. Yarol - Sale
36. Rival Sons - The End Of Forever
37. Şanışer ve Arkadaşları - Susamam
38. Magnolia - Tidsresenär
39. King Gizzard & The Lizard Wizard - Mars For The Rich
40. Needshes - Truth Power
41. The New Division - Lost Life
42. Beth Hart - Bad Woman Blues
43. Toro Jones - Bat Outta Hell!
44. Julia Michaels - Hurt Again
45. Uluru - Sideria
46. flor - little light one
47. Kensington - Bats
48. Joseph - Good Luck, Kid
49. Misty Coast - Little Sister
50. Caleb Johnson - Sugar


51. The Racer - Young High
52. Maggie Rogers - Retrograde
53. Hama - Houmeissa
54. Daniel Land - Still Closed
55. Chain Wallet - Closer
56. White Lies - Believe It
57. Baroness - I'm Already Gone
58. Graveyard Club - Finally Found
59. All Tvvins - Build A Bridge
60. Ariel View - How Much Longer
61. Wintersleep - Never Let You Go
62. Band Of Skulls - Carnivorous
63. Moving Panoramas - Home Alone
64. Stonefield - Dead Alive
65. Kidburn - Stay The Night
66. Siamese Youth - Nariyeh Thanei (feat. Futurecop!)
67. Lavender Milk - Feel It Now
68. RY X - YaYaYa
69. IDER - Mirror
70. Bonzai - Praying Mantis
71. Kele Okereke - Jungle Bunny
72. Jimmy Eat World - 555
73. Black Swan Lane - Shadow Of The Stars
74. Nina Nesbitt - Colder
75. No Glitter - Window Seat


76. Apollo LTD - Man That I Used To Know
77. Tegan and Sara - Hold My Breath Until I Die
78. Savoir Adore - Late To The Party
79. Machineheart - Altar
80. Marina - Superstar
81. The Royal Concept - Silver Lining
82. CLAVVS - Echo
83. The Y Axes - Moon
84. RVBY MY DEAR - 10:17
85. Galactic - Dance At My Funeral (feat. Boyfriend)
86. Fitz and The Tantrums - All The Feels
87. Angela Perley - Let Go
88. Shelby Merry - Midnight Eyes
89. Mando Diao - Don't Tell Me
90. Frankiie - Easy Breezy (Je Sais)
91. Flower Crown - Summer in LA
92. Josefin Öhrn + The Liberation - I Can Feel It
93. Mdou Moctar - Tumastin
94. Je T'Aime - Dance
95. DAM - Milliardat
96. Balthazar - Entertainment
97. Beck - Stratosphere
98. Dinosaur Pile-Up - Back Foot
99. Elohim - Skinny Legs
100. Aziz Sahmaoui & University Of Gnawa - Nouria