6 Eylül 2013 Cuma

VA - Fly Like An Eagle: An All-Star Tribute To Steve Miller Band


1994-95 ve 1997-99 yılları arasında progressive rock devlerinden Yes'te gitar ve keyboard çalmış olan Billy Sherwood'un başı çektiği bir grup tecrübeli müzisyen insanın biraraya gelerek kotardıkları Fly Like An Eagle: An All-Star Tribute To Steve Miller Band albümü adından da anlaşılacağı üzere yaşayan efsanelerden biri olan Steve Miller Band hitlerinin cover versiyonlarından oluşmakta. Bu tecrübeli abilerin isimlerini de zikredelim, belki aralarından tanıdık çıkar. Sherwood haricinde Tony Kaye, Geoffrey Downes, Steve Howe, Rick Wakeman, Peter Banks (Yes), John Wetton (Uriah Heep, Asia, Wishbone Ash, King Crimson), Colin Moulding (XTC), Derek Sherinian (Dream Theater, Black Country Communion), Martin Turner (Wishbone Ash), Sonja Kristina (Curved Air), John Wesley (Porcupine Tree), Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Jimi Jamison (Survivor), Jordan Rudess (Dream Theater), Rod Argent (The Zombies), Steve Hillage (Gong), Alman progressive rock grubu Nektar'ın tamamı ve adı pek duyulmamış başka müzisyenler albüme emek vermiş.

Birçok grupta "yayın ve yapımda emeği geçenler" olarak arka planda kalmış, kendi sololarını ve yan projelerini hayata geçirmiş progressive rock, hard rock ve AOR aşiretinin saygın isimlerinden oluşan bu ağır kadrodan bazı isimlerin 2012'de Songs Of The Century: An All-Star Tribute To Supertramp adında bir icraatları daha bulunmakta. Supertramp ile pek aram olmadığından dolayı o albüme pas vermemiştim. Ama Steve Miller coverlarını duyunca en kısa sürede o albüme de "al da at" yapacağım. Şu veteran ahali kendi şarkılarıyla sıfır kilometre bir albüm de yapabilirdi ama cover takılmalarına kendi adıma çok sevindim. 10 dakikalık epik progressive şarkılar yapmak yerine klaslarına yakışır numaralarla mütevazi biçimde taş gibi Steve Miller şarkılarını taş gibi yorumluyorlar. Yaş ortalamalarını almak için derin matematik hesapları yapılacak bu adamlar 20'lik delikanlılar gibi çalıp söylüyorlar. Prodüksyon desen, modern ve tertemiz. Öyle alelacele yapalım bitsin dememiş, kafa yormuş, özenmiş, keyif almışlar sanki.

11 şarkının 11'i de, sahaya sürülmüş 11 gibi kaliteli ve Steve Miller'a aşina olanları memnun edecek düzeyde lezzettli. Şahsen benim için özel olan Fly Like An Eagle, The Joker, Take The Money and Run, Abracadabra ve Space Cowboy'un bu ellerden çıkma hallerini, orijinallerine saygıda kusur etmeden diğer coverlara göre bir başka sevdim. Onun yanında Jet Airliner, Jungle Love (1988 tarihli Yngwie Malmsteen albümü Odyssey'de kaldığımdan mıdır, bu şarkıdaki Joe Lynn Turner vokalini biraz garipsedim doğrusu) ve Rock’n Me gibi bilmediğim Steve Miller Band şarkılarını da duyma zevkini tattım. Hatta bu şarkıların orijinallerine olan merakım biraz daha arttı. Bu güzel insanlardan başka grupların temaları etrafında birleşen yeni cover çalışmalar bekliyoruz. Aklıma bazı isimler geliyor, tuhaf oluyorum. Bu all-star oluşumun imece usülüyle yapacağı herhangi bir cover projesinin kötü olma ihtimali yok gibi geliyor. Yayın ve yapımda emeği geçen herkese buradan sonsuz teşekkürler!

1.  Colin Moulding, Tony Kaye & Billy Sherwood - Take the Money and Run
2. John Wetton, Steve Stevens & Billy Sherwood - Jet Airliner
3. Fee Waybill, Derek Sherinian & Billy Sherwood - Living in the USA
4. John Parr, Rick Wakeman & Billy Sherwood - Abracadabra
5. Martin Turner, Geoffrey Downes & Billy Sherwood - Swingtown
6. Sonja Kristina, Peter Banks & Billy Sherwood - Winter Time
7. John Wesley & Billy Sherwood - The Joker
8. Joe Lynn Turner, Steve Morse & Billy Sherwood - Jungle Love
9. Jimi Jamison, Jordan Rudess & Billy Sherwood - Space Cowboy
10. Rod Argent, Steve Hillage & Billy Sherwood - Rock'n Me
11. Nektar, Geoffrey Downes & Joel Vandroogenbroeck - Fly Like an Eagle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder