19 Eylül 2009 Cumartesi

Eva & The Heartmaker - Let's Keep This Up Forever


2005 yazında Oslo / Norveç’te bir stüdyoda tanışan vokalist Eva Weel Scram ve gitarist / prodüktör Thomas Stenersen, artık birbirlerine nasıl ısındılarsa bir sene içinde Eva & The Heartmaker’ı kurup üstüne de debutları Behind Golden Frames’i çıkarıyorlar. Bu albümde yer alan Stupid Heart, 2007 yılı yapımı Norveç filmi Mars & Venus’te kullanılıyor. Bir diğer single olan I Am The Sun, ülkesindeki Hit 40 listesinin gediklisi oluyor. Daha çok İskandinav ülkelerinde adını duyurmasının, albümlerine radyoların büyük ilgi göstermesinin, hatta bir defasında “Haftanın Albümü” bile seçilmesinin ardından beklentiler artıyor. Böylece grup 2009 Mayıs’ında ikinci albümleri Let's Keep This Up Forever’ı günyüzüne çıkarıyor.

Etkilendikleri isimler arasında The Cardigans, The Reconteurs, Arcade Fire, Radiohead ve The Beatles (özellikle de Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albümü) gibi yabana atılmayacak örnekler olması, Eva & The Heartmaker müziğinin olağanüstü iddialı bir pozisyonda olması anlamına gelmiyor. Neticede “etkilendikleri” derken, bu sayılanların Eva ve Thomas’a müzik yapma aşamalarında ilham veren isimler olarak telaffuz edildikleri gibi, her müzisyen dinlemekten hoşlandığı grup ve şarkıcıların müziğini yapacak diye bir kural da yok. Ama mesela The Cardigans sevenler ziyadesiyle memnun kalacaklardır. Sempatik İskandinav pop rock zeminine sahip bir grup olarak, açılış şarkısı Let's Hit The Road Jack ile bu kulvarın sağlam örnekleri arasında yer almaları gerektiği fikrine kapılabiliyorsunuz. Kapıldığınız bu fikrin A Potion Of Lust, Made Of Honour, Possible Escape/Possible Mistake gibi çok güçlü destekçileri de mevcut albümde. Bunun yanında ikilinin The Beatles etkilenimlerinin günümüz standartlarında karşılığını bulduğu hit potansiyeli olan Superhero, Please!, leziz bir indie pop olan The Spell ile, leziz bir blues olan Life Stil Goes On, albümün diğer kendini dinletmesini bilen besteleri. Geriye de fazla bir şey kalımıyor zaten. Güzel yazılıp icrâ edilmiş şarkılar kadar, olayın mutfağının da kalitesi anlaşılıyor.

Bu noktada da Thomas’ın becerileri ortaya çıkıyor. Artık tipik bir durum olan etkileyici İskandinav vokalinin dayanılmaz hafifliğini albümün her anına serpiştirmiş Eva kadar, hiç sesini duymadığımız Thomas’ın özen gösterildiği belli teknik hamleleri birleşince sıkı bir duonun keyfini çıkarmak şart oluyor. İlk albüm Behind Golden Frames’i bilemem ama Let's Keep This Up Forever her şeyi doğru yapan, (“doğru nedir” sorusunu şarkıları anlık yaşamayı seven dinleyiciler pas geçebilir) alternatifleri olduğu halde, hatta kendisi de onlara bir alternatif olduğu halde, sahip olduğu yeteneklerin hakkını veren bir grubun aklından çıkma bir pop kalitesi. Çorabına kadar ünlü olanlar bile tonlarca para döktükleri halde bu kadar iyisini yapamıyorlar şu günlerde!

1. Let's Hit The Road Jack
2. Charming Sexy
3. Superhero
4. A Potion Of Lust
5. Please!
6. Mississippi
7. Life Still Goes On
8. Made Of Honour
9. The Spell
10. Possible Escape/Possible Mistake

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder