4 Temmuz 2011 Pazartesi

Six-String Samurai (OST)


Lance Mungia'nın sevimli olduğu kadar ucu günümüze kadar uzanan çevreci ve sosyal mesajlar barındıran B tipi bağımsız filmi Six-String Samurai, bir elinde samuray kılıcı, diğer elinde rock'n roll gitarıyla Lost Vegas'ın yolunu tutan Buddy Holly çakması Buddy'nin sıradışı yol hikâyesini anlatıyor. Kendini B filmlerinin abuk ve sıcak atmosferine adapte edebilen bünyelere çok hoş anlar vaat eden film, türlü önyargıların aksine, gerek ciddiyetini harmanladığı komik tavrı, gerekse görsel anlamdaki ciddiyetiyle kült sıfatını bileğinin hakkıyla taşıyan bir bağmsız. Filmin bir başka ciddiyetini de müzikleri oluşturuyor. Film müziklerinin usta ismi Brian Tyler'ın kısa tema çalışmalarından ve Rus kökenli Amerikalı grup The Red Elvises'ın surf rock, rock'n roll, balkan folk ekseninde ilerleyen 12 şarkısından oluşan Six-String Samurai müzik albümü, filmin tüm karakterini, hatta fazlasını yansıtan bir karaktere sahip.

Los Angeles'ta yaşayan Igor Yuzov ve Oleg Bernov'un 1995 yılında yapılan Rus-Amerikan barış yürüyüşü esnasında tanışmalarıyla temelleri atılan The Red Elvises, bugüne 12 kadar albümle gelmiş tecrübeli bir rock grubu. Yuzov-Bernov ikilisinin aşama aşama grubun iskeletini oluşturmalarından sonra çeşitli ayrılıklar ve yeni alımlar gerçekleşmiş. Hatta 2009'da bir ara Bernov, Rusya'nın gezgin sirk gruplarından birinde palyaço olarak çalmak için gruptan ayrılmış. Sonradan tekrar gruba dönmüş tabiî. Türlü değişimlere rağmen son halleriyle ilk günkü gibi yollarına turda-yolda-dağda-bayırda devam etmekteler.


Soundtrack içinde kendilerine düşen payın hakkını en iyi şekilde veren Kızıl Elvisler, aynı zamanda filmin başlarında post-apokaliptik bir rock’n roll grubunu canlandırıyorlar. Fakat Ölüm ve adamlarının gazabından kaçamıyorlar. Surf veya rock'n roll da olsa, özellikle Boogie On The Beach, Dick Dale'in Miserlou'sundan devşirme If You Were Me, You'd Be Good-Looking ve kapanışta Brian Tyler ile yaptıkları On My Way To Vegas parçalarının dinamizmi, aklını ve ruhunu rock'n roll ile beslemiş dinleyenleri bir anda The Red Elvises diskografisine yönlendirebilir. Bu arada arka arkaya gelen See You Around Kid, Good Golly Miss Molly ve bana göre albümün en iyilerinden My Love Is Killing Me'nin yaz meltemi muameleleri de yaban atılamaz. Aynı şekilde, kısa da olsa tema ruhu denen şeyi kafalarda yepyeni sahneler canlandıracak ölçüde tasarlayan Brian Tyler'ın kaliteli intro/outro müdahaleleri de öyle. Filmi görmüş olanlar için ifade edeceği anlam ile, görmemiş olanlara ifade edecekleri arasındaki ince çizgiyi tam sezemiyorum. Ama iyi müzik, aradaki o ince çizgiyi bile ortadan kaldırıyor sanki.

1. The Red Elvises - United States of Russia
2. Neverland
3. The Red Elvises - Love Pipe
4. Brian Tyler - A Mother's Hand/Buddy
5. Brian Tyler - Fly Away Little Butterfly
6. Kill 200 Men
7. The Red Elvises - Boogie on the Beach
8. I Do Not Like Rock and Roll
9. The Red Elvises - Hungarian Dance #5
10. Arrowed Kid/Bowlers on the Floor
11. The Red Elvises - Rock n' Rolling Ourselves to Death/Jerry's Got the Squeeze Box
12. The Red Elvises - Lonely Highway of Love/Scorchi Chornie
13. The Red Elvises - My Darling Lorraine
14. Brian Tyler - Astro
15. The Red Elvises - Follow the Yellow Brick Road/Leech
16. The Red Elvises - See You Around Kid/Siberia
17. The Red Elvises - Good Golly Miss Molly
18. The Red Elvises - My Love Is Killing Me
19. Brian Tyler - Sacred Funeral
20. Brian Tyler - Relentless Sun
21. Brian Tyler - Over the Hill
22. Brian Tyler - Bring His Guitar to Me/Sahara Burn
23. Brian Tyler - A Boy and His Spirit
24. The Red Elvises - If You Were Me, You'd Be Good-Looking/Surfing In Siberia
25. Brian Tyler - Dragging a Fallen Hero
26. Brian Tyler - Nice Tuxedo/Showdown at Not Okay Corral
27. Brian Tyler - Bend Before the Ways of Heavy Metal/Dueling Guitars
28. Brian Tyler - Dream March
29. Brian Tyler - The Great Battle
30. Brian Tyler - End of a Hero/Finale
31. Brian Tyler/The Red Elvises - On My Way to Vegas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder