9 Aralık 2011 Cuma

Kidstreet - Fuh Yeah


Davulda Karl Snyder, synth ve gitarda Cliff Snyder, piyano ve vokallerde Edna Snyder'dan oluşan, soyadlarından anlaşılacağı üzere üç kardeşin kurduğu Kidstreet, Kanada'nın yeni indie ve synth pop hediyesi. Elektronik altyapıya canlı enstrümanları katık eden sevimli ve zeki bir pop anlayışları var. Buradaki mühim kelime "zeki". Zira kısa yoldan voleyi vurmalarını sağlayabilecek başı sonu belli, nakaratı hazır şarkılar yerine becerilerini daha iyi sergileyebilecekleri özgür tasarımlar gerçekleştirmişler. Sound olarak kolayca mainstream eğilimler üzerinden prim yapabilecek kıvamda yapım ve yayım ustalıklarına karşın, kimi zaman bu soundu biraz emek isteyen, ama o emeğin sonunda eklektik pop kalitesine ulaşma yolunda dinleyeni yarı yolda bırakmayan şekilde şarkı formuna dönüştüren bir grup.

Kidstreet, 2011 içinde önce X adlı EP'lerini, ardından Birthday Boy ve Never Coming Back single'larını, en son da debut albümleri Fuh Yeah'yi çıkararak şans arıyorlar. Albüm, az önce ifade etmeye çalıştığım, şimdi tekrar okuyunca ufaktan sıvadığımı sandığım kalite algımı ilk elden bana hissettiren leziz synth pop X ile açılıyor. Birthday Boy, hızlı ve hınzır Edna Snyder vokaliyle renkli bir devam sağlıyor. Ama ardından gelen Penny Candy'nin hem müzik, hem de aynı tipteki Edna vokaliyle sanki bir önceki şarkıyı tekrar ediyor görüntüsü beni biraz endişelendirdi. Yanlış anlaşılmasın, bu iki şarkı hiç de kötü şeyler değiller ve bu rapimsi vokal şarkılara bir enstrüman kıvraklığı bile katmış denebilir. Yine de aradaki benzerlik, acaba aynı formüller üzerinden ilerleyecek bir tembellik ürünü mü dinliyoruz kaygısı yaratabilir. Umarım bu böyle gitmez diye düşünürken Out Loud benim kapıldığım bu tuhaf hisleri biraz toparlıyor.

Albümün tam ortası, albümün isim şarkısı Fuh Yeah'nin görkemi ile şenlenince birden yelkenlerim suya iniyor, "tamam, olmuş bu grup" deyiveriyorum içimden. Diğer yarısında ise Edna'nın bu kez piyanosunu konuşturduğu enstrümantal Song, synth pop'un hakkını veren The Future Is A Fever ve güzelliğiyle bizi kapıda karşılayan X'in bu kez kıyafet değiştirmiş haliyle yolcu ettiği remiksi dikkat çekici anlar yaratıyorlar. Böylece Snyder kardeşler içten bir hoşgeldini hak ediyorlar. Grup ismi olarak keşke Snyder'ı seçselermiş demeden edemiyor, yine de bunu kafaya takmıyorum. Yeter ki her albümlerinde Fuh Yeah ve X gibi birkaç şarkı yapsınlar, hiçbir şeyi takmayız zaten.

1. X
2. Birthday Boy
3. Penny Candy
4. Out Loud
5. Fuh Yeah
6. Nineteen Ninety Three
7. Song
8. The Future Is a Fever
9. Never Coming Back
10. X (Rampue Remix)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder