21 Ağustos 2011 Pazar

Hard-Fi - Killer Sounds


2007'de yaptıkları Once Upon A Time In The West albümlerinde yer alan Suburban Knights ve I Shall Overcome adlı iki klas indie rock parçasıyla tanıdığım İngiliz grup Hard-Fi, herhalde dağıldılar diye düşünürken birkaç ay önce yeni albümlerinin çıkacağı haberini görmemle beni sevindirmişti. Meğer sadece ben değil, binlerce hayranı da bu haber üstüne bayram ilân etmişler çoktan. Bu iki şarkı dışında grubun hayranı sayılmayan, hatta öncesinde Stars Of CCTV isminde bir albümleri olduğunu yeni öğrenen ben bile esen bu rüzgârla heyecanlanmıştım nedense. Gitar ve vokaldeki Richard Archer'ın liderliğinde post-punk ve indie rock malzemelerini soul ve dans müziğinin gerekleriyle çok iyi biraraya getiren grup, kendisini bekleyenleri hüsrana uğratmayacak, tam tersi bana göre bir sonraki albümlerine kadar idare edecek düzeyde bir albüm olan Killer Sounds ile geri dönmüş bulunuyorlar. Günümüzün iyi müzik yapan bazı gruplarının nerdeyse her sene bir albüm anlayışını benimsediği bir ortamda uzun bir aranın ardından mâlum âlemlere giriş yapmış olmaları, bu uzun arayı iyi geçirdiklerinin izlerini taşıyan 11 şarkılık Killer Sounds ile kanıtlanıyor.

Dans ve rock bileşenlerini karıştırmanın hakkını veren Hard-Fi, albümün başından sonuna müthiş bir enerjiyle geçen yılların acısını çıkarıyorlar sanki. Öyle ki tempoyu biraz düşürdükleri dub rock diyebileceğimiz Excitement ve kapanışta albüme ismini veren Killer Sounds'ta dahi fişlerini prizden çekmiyorlar. Love Song adında bir şarkı görüp de 10 kişiden kaçı bunun yumuşak bir aşk şarkısı olduğunu düşünmez? Kanımca bu oran en az yarı yarıyadır. Oysa Love Song albümün en gaz dans şarkılarından birisi. Zaten arkasından gelen Sweat de durumu onaylıyor. Grup bir önceki albümlerindeki geleneği bozmayıp ilk iki şarkıyı ilk iki single olarak seçmiş. Good For Nothing ve Fire In The House adındaki bu iki arkadaş, sıcak yaz gün ve gecelerinin atmosferine uygun karakterleriyle single sıfatını hak eder nitelikte. Ama sanılmasın ki albüm ortaya 1-2 single atıp zamana oynayan türden bir yavanlıkta.

Işığıyla o kadar şarkı arasında dikkatimi bir başka çeken Give It Up ve "oryantal indie rock" şeklinde bir tanım uydurma ihtiyacı duyduğum Feels Good, albümün öteki jokerleri sayılabilir. Ama biraz daha dinleyince Killer Sounds'un single madeni olduğunu anlamak o kadar da zor değil. Zaten çok karmaşık olmayan şarkı yapılarındaki usta eli değdiği belli düzenlemeler ve tertemiz prodüksyon, bütün taşları yerine koyuyor. Zamanla bir Suburban Knights veya bir I Shall Overcome çıkar mı bilemem. Bu iki şarkıya olan alışkanlığım pek çıkmaz gibi düşündürse de, şu an beğenip beğenmediğimi hiç hatırlamadığım Once Upon A Time In The West ile herhangi bir karşılaştırma yapmam doğru olmaz. Ama Killer Sounds bu maçı alırdı gibi geldi sanki.

1. Good For Nothing
2. Fire In The House
3. Give It Up
4. Bring It On
5. Feels Good
6. Stop
7. Stay Alive
8. Excitement
9. Love Song
10. Sweat
11. Killer Sounds

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder