15 Şubat 2013 Cuma

Funky Destination - Revolution Is Only Solution


1979 Osijek (Hırvatistan'ın doğusunda bir yerleşim birimi) doğumlu Vladimir Sivc ya da sahne adıyla Mr. Louie, müziğe gitar dersleri aldıktan sonra ortam onu nereye götürdüyse şarkı söyleyip gitar çalarak başlamış. 90'ların sonunda Hırvatistan'ın doğusundan batısına geçmiş ve orada kendisini sahil beldelerinin becerikli DJ'lerinden biri yapacak olan turntable edevatlarıyla tanışmış. House ve tribal etmenlerde yaptığı müzikal yolculuklardan sonra suni soundlardan kaçınıp canlı enstrümanlarla kendi müziğini yapmak, bu müziğin yapımcılığını da üstlenmek istemiş. 2009'dan bu yana da Funky Destination adıyla bir sürü remiks ve EP sahibi olmuş. Olay albüm yapmaya gelince de takvimler 2013'ün Ocak sonlarını gösteriyormuş. İşte bir ilk albüme göre hayli iddialı ismiyle Revolution Is Only Solution, Funky Destination'ın albüm sahibi olarak da çok güzel işler çıkaracağının müjdesini taşıyan bir uzun metraj.

Tamamı canlı kaydedilmese de funk ve soul'un elektronik kaynaşmasından ortaya çok sıkı örnekler çıkaran Vladimir Sivc, bir Hırvat olduğunu ancak 2 basamaklı tahminlerde -o da şanslıysanız- bulabileceğiniz hakiki bir funk ve soul hayranı olduğunu hissettiriyor. Gerçi bunu biraz hareketli ve daha çok funky danslara adapte olmuş biçimde yapıyor ama yine de aradaki dengeyi çok iyi kurup ne funky soul yanından, ne de elektronik ayarlamalarından bıktırıyor. The Inside Man, Your Touch Has Gone Cold, Revolution Is Only Solution ve One Bratha To Another parçalarına bayıldım. Trompet başta olmak üzere nefesliler, tuşlular, vurmalılar ve bazı şarkılarda canlı olduğunu bas bas bağıran bas gitar ile başını alıp giden bu şarkılar, üzerine bir de erkeğiyle kadınıyla farklı şarkılarda solo takılan kaliteli siyah vokallere emanet edilince yeme de yanında yat hale geliyorlar.

Son dört şarkıda temposunu ve kalite çıtasını biraz düşürdüğünü düşündüğüm albüm (ki şu remix işlerini de ardında bıraksa iyi olurmuş), buna rağmen yılın en sağlam funk işlerinden biri olması yanında Vladimir Sivc ya da Mr. Louie'nin artık Funky Destination olarak kendini ispat ettiğini de gösteriyor. Belki de adam "Tek Çare Devrim" diyerek kendi içsel başarısının adını koymaya çalışmıştır. Devrimden olmasa da, plajların ne yaptığını tam bilmediğimiz concon DJ'liğinden başarılı bir funk / soul müzisyenliğine geçirdiği evrimden söz etmek mümkün.

1. Journey (intro)
2. The Inside Man
3. Such A Good Feeling
4. Revolution Is Only Solution
5. Gonna Roll You Over
6. One Bratha To Another
7. Rising Of The Planet Groove
8. The Inside Man (Soopasoul Remix)
9. Your Touch Has Gone Cold
10. The Inside Man (Valique Boogie Tech Remix)
11. Hollywood-Jollywood
12. The Frequency Of Liberation
13. Lonely Bossa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder